ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ [κείμενο του στεκιού]

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ

 

 

Διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες που έτρεφαν ορισμένοι για μία “δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση”, που αντικατοπτρίζει την πλειοψηφία του λαού. Τα νούμερα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2009, με πάνω από 30% αποχή, 2,04% άκυρα και 40 έδρες πριμ στο πρώτο κόμμα, ήταν μόνο η αρχή για να καταλάβουμε πως ότι και να ψηφίσει ο λαός, τροποποιούν έτσι τον εκλογικό νόμο, που και μόνοι τους να ψηφίσουν τους εαυτούς τους θα βγουν με “ισχυρή λαϊκή εντολή”.

 

Ακολούθησε η υπογραφή της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, η οποία εκτός των άλλων στο άρθρο 14 παράγραφος 5 γράφει πως η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας.  

 

Η τρίτη πράξη αυτής της φαρσοκωμωδίας που αναίσχυντα αποκαλούν “δημοκρατία”, είναι η προσέλευση του Χορστ Ράιχενμπαχ μαζί με την 30μελή ομάδα του ως γκαουλάιτερ (γερμ. Gauleiter, τίτλος επί ναζιστικού καθεστώτος που σήμαινε ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας). Φυσικά τους ονόμασαν τεχνικούς σύμβουλους, για να μην πάει το μυαλό μας στο πονηρό, και τους εγκατέστησαν στα υπουργεία. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχει στο έδαφος της επιτηρητή, “γκαουλάιτερ”.

Κατοχή του κεφαλαίου δηλαδή, πλέον και επίσημα. Μια κατοχή όμως χειρότερη, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από αυτά που ως τώρα γνωρίζαμε. Μια κατοχή που δεν έρχεται με στρατό, αλλά χρησιμοποιεί απευθείας το ελληνικό πολιτικό σύστημα (πρώτα και κύρια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), χρησιμοποιεί την ελληνική αστυνομία και τα ελληνικά ΜΜΕ για να επιβληθεί. Μπροστά στην πρωθυπουργία του Γιωργάκη, ο δοσίλογος Τσολάκογλου που συνθηκολόγησε με τους Γερμανούς το 41, ήταν αρνάκι.  

Τη δεκαετία όμως του 40 όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή, οποιοσδήποτε Γερμανός φαντάρος ήταν νόμιμος στόχος στην συνείδηση του λαού. Στην νέα βελτιωμένη κατοχή του σήμερα…?  

 

Ο μονόδρομος του μνημονίου.     

Το 2009 όταν μπήκαμε στο ΔΝΤ, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γιωργάκης μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μιας και το έλλειμμα της χώρας ήταν στο 15,4%.

Εδώ να πούμε ότι η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ είναι πράξη πολιτική και δεν είναι πανάκεια που βγαίνει από λογιστικούς αριθμούς του ελλείμματος.

Τελικά διαπιστώνεται ότι  μεθοδεύτηκε η διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009 στο 15,4% με σκοπό να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας.

Τις καταγγελίες έκανε μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η κατάληξη θα είναι η ίδια με την έκθεση της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής. Κάποιοι γραφικοί δηλαδή χωρίς γνώση, εμπειρία και εγκυρότητα που προσπαθούν να βάλλουν εναντίον της χώρας.

 

Μειώνονται τα έσοδα λόγω ανεργίας και φτώχειας…, θα σας τα πάρουμε μέσα απ’ την τσέπη.

Ο οποιοσδήποτε πλέον μπορεί να καταλάβει, ακόμα και αν διαφωνεί με την άποψη ότι δεν πρέπει να εξοφληθούν τα δάνεια,  πως δεν γίνεται να αποπληρώσεις ένα δάνειο, δανειζόμενος άλλο με υψηλότερο επιτόκιο. Τα νούμερα όμως με κάποιον μαγικό τρόπο πρέπει να βγουν, μέχρι τουλάχιστον να φτιάξουν τον μηχανισμό εκείνο που μια ελεγχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας να έχει αναστρέψιμες για το σύστημα τους ζημιές. Μια μη ελεγχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο που θα διαλύσει όλη την ευρωζώνη και το ευρώ. Και τότε θα αποκαλυφθεί περίτρανα ο σκοπός όλου αυτού του οικοδομήματος, που δεν ήταν άλλος από την διευκόλυνση του κεφαλαίου να δραστηριοποιείται εκτός συνόρων.   

Πάνω σε αυτή τη λογική κινείται και το χαράτσι πάνω στα ακίνητα που έβαλε η κυβέρνηση.

Το ενσωμάτωσε στα τιμολόγια της ΔΕΗ για να είναι όσο το δυνατό πιο γρήγορη η είσπραξή του.

Πάγωσαν, επικοινωνιακά τουλάχιστον, το ζήτημα πώλησης της ΔΕΗ για να τους κάνει άμεσα την βρωμοδουλειά τους. Είναι βέβαιο πως όταν θα βρουν άλλο μηχανισμό είσπραξης των φόρων, που θα γίνουν μόνιμοι, θα συνεχίσουν κανονικά το ξεπούλημα της.  

Κατέδειξε και στους πλέον αφελείς που ακόμα πιστεύουν στις καλές προθέσεις και στην εντιμότητα των πολιτικών, πως γίνεται να καταπατάς υποσχέσεις που έδωσες μόλις ένα μήνα πριν, όταν ο Βενιζέλος δήλωνε πως «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να μαζεύεις τέλη ή φόρους -κυρίως φόρους-, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δε μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων με τους μηχανισμούς αυτούς».

 

 

Η συλλογική απάντηση θα δώσει τη λύση

Μόνο συλλογικά και αυτο-οργανωμένα μπορούμε να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η εξουσία. Μόνο μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις και τις συλλογικότητες που αντί-ιεραρχικά οργανώνονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο μπορούμε να βάλουμε ένα πάτο στο βαρέλι της ζωής μας. Να οργανωθούμε στις γειτονιές μας και άμεσα (με ένα τηλέφωνο) να φανούμε αλληλέγγυοι στον γείτονα που στοχοποιείται από τους μηχανισμούς του κράτους.   

Να οργανωθούμε σε τέτοιο βαθμό που να μην τολμήσουν να κάνουν τις απειλές τους πράξη. Να ξέρουν πως όποιος επιχειρήσει να μας κόψει το ρεύμα, θα του κόψουμε το χέρι.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

 

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ

 

25/9/2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *