μικροφωνική παρέμβαση στο μετρό Δάφνης για τις εισβολές-έρευνες σε σπίτια αναρχικών/αντιεξουσιαστων [ανταπόκριση & κείμενο]

Το απόγευμα της Τρίτης 18/2, ως ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη και με τη συμβολή αρκετών συντρόφων από το Συντονισμό Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας προχωρήσαμε σε μικροφωνική παρέμβαση στο μετρό Δάφνης, στο πλαίσιο της αντιπληροφόρησης και της αντίστασης στο εν εξελίξει σχεδιασμό του κράτους με εισβολές – έρευνες σε σπίτια αναρχικών / αντιεξουσιαστων. Κατα τη διάρκεια τις παρέμβασης, μοιραζόταν και διαβαζόταν το σχετικό κείμενο του σκεκιού, αναρτήθηκαν πανό, ενώ πραγματοποιήθηκε και αφισοκόλληση στην τριγύρω περιοχή.

18_2_14_e

18_2_14_b

18_2_14_c_r

18_2_14_d

“Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας” (“Αμλετ”, Σαίξπηρ)

Στο βασιλειο του πρωτογενούς πλεονάσματος και της ευρωπαικής προεδρίας, του νεοφιλελευθερισμού και του αστυνομικού κράτους δικαίου, η ακούραστη κυριαρχία οχυρώνεται πίσω απο τη διεξαγωγή της στρατηγικής της έντασης. Η στρατηγική της έντασης είναι ο τρόπος που η εξουσία έχει επιλέξει να γίνεται η διακυβέρνηση των υπηκόων της. Η επιβολή της φτώχειας (υλικής και πνευματικής) της άνευ όρων εκμετάλλευσης ανθρώπων και φύσης, της καταπάτησης της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, της υπακοής και της υποταγής επιτυγχάνεται ακριβώς εξαιτίας αυτης της στρατηγικής επιλογής, απο πλευράς κυριαρχίας.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε και βιώσαμε αρκετές απο τις πτυχές αυτού του δόγματος. Οι κάτοικοι των χωριών της Χαλκιδικής, απήχθησαν απ΄τα σπίτια τους, απο κουκουλοφόρους μπάτσους, ως τρομοκράτες, επειδή αρνήθηκαν να ξεπουλήσουν τις ζωές και τη φύση στους χρυσοθήρες. Είδαμε απεργιακές κι αντιμνημονιακές συγκρουσιακές διαδηλώσεις, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι (όλων των ηλικιών) να πνίγονται σε τόνους χημικών και να έρχονται αντιμέτωποι με τη βάρβαρη κατασταλτική μηχανή. Δεν ξεχνάμε τα μολωπιασμένα και παραμορφωμένα πρόσωπα των νεαρών συντρόφων, κατηγορούμενων για ληστεία τραπέζης στο Βελβεντό. Ούτε και τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Τις επικηρύξεις αγωνιστών και το κυνήγι κεφαλών με τους δραπέτες των Τρικάλων. Τα ναζιστικής σύλληψης στρατόπεδα συγκέντρωσης οπου στιβάζονται σαν σακιά χιλιάδες μετανάστες και κρατούνται σε καθεστώς ομηρίας, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ούτε τη μανία των καθαρμάτων των ματ, οταν εισέβαλαν για να καταστείλουν την εξέγερση στο κολαστήριο της Κορίνθου. Δεν ξεχνάμε την κτηνωδία των λιμενόμπατσων στο Φαρμακονήσι, που έπνιξαν 9 παιδιά και 3 γυναίκες στα νερά του Αιγαίου, που έχει γίνει το υγρό νεκροταφειο των απόκληρων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Στο βασίλειο που θωρακίζεται στήνοντας τρομοδικεία και με ειδικά δικαστήρια, οπου εφαρμόζονται οι τρομονόμοι και με εκδικητική μανία, η δικτατορία της τηβέννου επιβάλει ποινές δεκάδων χρόνων σε αγωνιστές. Ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, που προορίζονται για τους τρομοκράτες, δηλαδή όλους εμας που αντιστεκόμαστε στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Τις τελευταίες μέρες, μετά την “εξαφάνιση” του Χ.Ξηρου, ξεκίνησαν οι εισβολές-έρευνες σε σπίτια αναρχικών/αντιεξουσιαστων και οχι μονο. Με πρόσχημα δήθεν ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες (τηλέφωνα που δεν είναι καταχωρημένα πουθενά) και με πλήθος νομικές παρατυπίες, πραγματοποιούν εφόδους στα σπίτια μας, στις οποίες βέβαια δεν βρίσκουν τίποτα. Σε κάποιες περιπτώσεις που οι σύντροφοι δεν ήταν παρόντες στην έρευνα, ούτε και κάποιος μάρτυρας, οι μπάτσοι τους είπαν να δηλώσουν ληστεία (με κλουβες και ματ να βρίσκονται εξω απο τα σπίτια…) μιας κι εκείνοι δεν έχουν καμια σχέση!

Σε μια τοσο αποδιοργανωμένη κοινωνία, σε κατάσταση σοκ απο τα αλλεπάλληλα χτυπήματα απο πλευράς εξουσίας, όπου κυριαρχεί ο φόβος και η παραίτηση, η απάθεια και η υποταγή, το κράτος ενισχύει τη θέση του ως ρυθμιστής και διαμεσολλαβητης των πάντων. Ενσταλάζοντας τρόμο στις συνειδήσεις των υπηκόων, προλαμβάνει ουσιαστικά κάθε πιθανότητα ανυποταγής κι αντίστασης. Όσο εξαθλιωμένοι κι αν είμαστε, θα γονατίζουμε κι αλλο μπροστά στους δυνάστες, γιατι ο φόβος και το αδιεξοδοέχουν έχουν ενσταλαχθεί μέσα μας. Η εικόνα των αστυνομοκρατούμενων πόλεων δε μας κάνει πια εντύπωση, οι δολοφονίες κι οι βασανισμοί απο τα ένστολα ανθρωποειδή και τους ασπόνδυλους φίλους τους δεν σοκάρουν πια.

Η στρατηγική της κυριαρχίας είναι πιο ξεκάθαρη απο ποτε: επιβολή φτώχειας, εκμετάλλευσης, φόβου. Να εμπεδώσουμε το γεγονός οτι είμαστε αναλώσιμοι.

Για όσους αρνούνται να δουν οτι είμαστε υποκείμενα ενος αδυσώπητου κοινωνικού/ταξικού πολέμου και ως τέτοια πολεμάμε, επιλέγοντας την πολυμορφία ως προς τα μέσα διεξαγωγής αυτού του πολέμου, να τους υπενθυμίσουμε οτι στη δίνη αυτού του πλέμου βρίσκονται κι οι ίδιοι, στον καναπέ τους με τον Πρετεντέρη απέναντι να διαχειρίζεται τις σκέψεις και την οργή τους.

Για εμάς το ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και της μιντιακής προπαγάνδας, ούτε εντύπωση μας κάνει, ούτε φόβο μας προκαλεί. Θα συνεχίσουμε να τους πολεμάμε με κάθε τρόπο, κάθε στιγμή…

Κάτι σάπιο υπάρχει λοιπόν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας… Είναι η μυρωδιά του σάπιου κόσμου κι όσων πασχίζουν να τον κρατήσουν στη “ζωή”, επιστρατεύοντας τις φασιστικές εφεδρείες τους, κηρύσσοντας τον πόλεμο στην “ανομία και την εγκληματικότητα”, στοχεύοντας τα όπλα πάντα πάνω στον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή σε εμάς, στον κόσμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Συσπειρώνοντας στις τάξεις των κυρίαρχων αφεντικά, ρουφιάνους, φασιστοειδή, φοβικούς εθνολάγνους, θρησκόληπτους σκοταδιστές κι ενα τσούρμο αντιδραστικών και συντηρητικών μικροαστών… Ή αυτοί ή ΕΜΕΙΣ

ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *