ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ TOY NO TAV [Σαβ.22/2, 2μμ, Μοναστηράκι]

notav

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ TOY NO TAV

(ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ) 

ΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Όπως στη Χαλκιδική, όπου οι κάτοικοι αγωνίζονται για να μην ισοπεδωθεί ο τόπος απ’ τους σύγχρονους χρυσοθήρες και το κράτος, με διαρκή κρεσέντο καταστολής, έχει βάλει σε καθεστώς δίωξης τριακόσιους αγωνιζόμενους.

Όπως στην Κερατέα, όπου η τοπική κοινωνία αντιστάθηκε στη μετατροπή μιας περιοχής -με παρουσία αρχαιοτήτων- σε ΧΥΤΑ, βάζοντας φραγμό στην επίθεση του κεφαλαίου, που είδε στη διαχείριση των σκουπιδιών μια χρυσή ευκαιρία για κέρδος σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των ζωών των κατοίκων.

Όπως στον Ωρωπό, όπου οι κάτοικοι έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προστατευόμενα από τους μπάτσους μπλόκα των εταιρειών στους δρόμους, που λέγονται διόδια.

Έτσι και λίγο δυτικότερα στην Ιταλία, στην Ελβετία και τη Γαλλία ένα τοπικό κίνημα αντιστέκεται εδώ και χρόνια στην καταστροφή της γης με την κατασκευή σιδηροδρομικών συρμών υπερταχείας κυκλοφορίας. Πρόκειται για το κίνημα του ΝΟ TAV το οποίο έχει να αντιμετωπίσει την ίδια με εδώ καραμέλα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τις ίδιες με εδώ διώξεις, την ίδια καταστολή, αλλά που απαντά με τον ίδιο τρόπο: την αυτοοργάνωση, τις διαδηλώσεις σε δρόμους και βουνά, την άμεση δράση, τοσαμποτάζ.

Όλα τα αφεντικά έχουν κοινή γραμμή: να ισοπεδώσουν τις κοινωνίες και να καταστρέψουν τη γη με μόνο στόχο τη μεγέθυνση του οικονομικού τους κέρδους, συνεπικουρούμενα από τα κρατικά υπουργεία, τους μπάτσους, τους δικαστές και τους εισαγγελείς. Ας μην ομφαλοσκοπούμε. Οαγώνας του καθενός μας είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα  για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, είναι ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

 

 ΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ NO TAV

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 2:00 Μ.Μ.

 

 ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *