ενημέρωση από τον αγώνα στον ΕΟΠΥΥ στο Μπραχάμι

[ συνεχής ενημέρωση από εδώ: katadimadim.blogspot.gr ]

αναδημοσίευση από το blog της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Μπραχαμίου:

4/3/14

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ και αυτή τη βδομάδα – Πέμπτη 6/3 στις 19:00 νέα ανοιχτή κουβέντα στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου

Ο αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου θα συνεχιστεί και αυτή τη βδομάδα. Κάθε μέρα από το πρωί θα είμαστε στον πεζόδρομο του ΙΚA
Επιπλέον, η πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από τις 17/2 ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Αγίου ΔημητρίουΔάφνης, καλεί κάθε κάτοικο, σωματεία και εργατικές ομάδες, συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές συλλογικότητες την Πέμπτη 6/3 στις 19:00 στο κινηματοθέατρο του δημαρχείου Αγίου Δημητρίου σε συζήτηση με θέμα: Το κράτος κλείνει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας όπως τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Εμείς τι απαντήσεις θα δώσουμε;

 

27/2/14

Σήμερα Πέμπτη 7:30μμ ανοικτή κουβέντα για το θέμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός για 11η μέρα

 

26/2/14

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός για 10η μέρα – 10-12πμ γιατροί θα εξετάζουν – 6μμ νέα ανοικτή συνέλευση

 

[…]

 

21/2/14

Συνεχίζουμε! Κάνουμε ένα βήμα στον αγώνα μας για δημόσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία για όλους

 

21/2/14

5η μέρα αποκλεισμού του ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου – νέα ανοικτή συνέλευση εργαζομένων,ανέργων και κατοίκων στις 6μμ

 

19/2/14

Ενημέρωση συνολική από σημερινό αποκλεισμό ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου και νέα καλέσματα

 

Σήμερα Τετάρτη από τις 6:30 το πρωί πλήθος κόσμου πραγματοποιήσαμε αποκλεισμό των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Δημήτριο, ύστερα από σχετική απόφαση ανοικτής συνέλευσης κατοίκων, εργαζομένων και ανέργων που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο.

Σπάμε στην πράξη τους διαχωρισμούς γιατρού-ειδικού διαμορφώνοντας μία κοινή διαδικασία κατοίκων, εργαζόμενων και ανέργων, συνταξιούχων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, για μία κοινή στο κάτω κάτω υπόθεση.

Ο αποκλεισμός διήρκησε μέχρι τις 7 το απόγευμα, όταν και πραγματοποιήσαμε νέα ανοικτή συνέλευση. Στη διάρκεια της ημέρας μοιράστηκαν 100άδες κείμενα και κολλήθηκαν αφίσες. Το πρωί στις 7 μία υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ προσήλθε να “παραδώσει το κτίριο” κατά δήλωσή της. Έδειξε το ποιόν της και τα όρια της κλαδικής περιχαράκωσης, όταν εκνευρίστηκε που την αποτρέψαμε και έφυγε απειλώντας να καλέσει την αστυνομία. Άξιος ο μισθός της.

Η σημερινή μαζική συμμετοχή στην απογευματινή συνέλευση, με κοντά 150 άτομα, διαμόρφωσε μία νέα κοινότητα αγώνα, την “πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων από Άγιο Δημήτριο, Δάφνη και γύρω περιοχές για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης”.

Κοινός δηλωμένος στόχος μας είναι να αντισταθούμε στη σχεδιαζόμενη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Και ο χώρος του αποκλεισμού να αποτελέσει ένα συνεχόμενο κέντρο αγώνα με στόχο την άμεση επαναλειτουργεία των ιατρείων.

Καλούμε κάθε κάτοικο να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του ΕΟΠΥΥ.
Στις 12:00 καλούμε σε νέα συγκέντρωση και στις 19:00 σε νέα ανοικτή συνέλευση στον πεζόδρομο του ΙΚΑ. Επίσης απευθύνουμε έκκληση σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή να συνδράμει στην επαναλειτουργία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *