“Διαδρομές χωρίς χαρτιά” (βίντεο για τους Σύρους που φιλοξενήθηκαν στον Ασύρματο)

diadromesxwrisxartia_askm_video

Διαδρομές χωρίς χαρτιά on Vimeo.

Από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου φιλοξένησε στην κατειλημμένη καφετέρια στο πάρκο Ασυρμάτου στο Μπραχάμι (Άγιος Δημήτριος, Αθήνα) έως και 70 πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία. Οι συγκεκριμένοι Σύριοι ήταν από τους 300 πρόσφυγες που ξεκίνησαν διαμαρτυρία και (κάποιοι) απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος το Νοέμβριο του 2014, με αίτημα την ελεύθερη μετακίνησή τους προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Ύστερα από τη βίαιη εκκένωσή τους από το Σύνταγμα, η ανάγκη για στέγασή τους ήταν επιτακτική.

Το βίντεο δεν αποτελεί κάποια εμπεριστατωμένη έρευνα, είναι απλά μια καταγραφή της εμπειρίας της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, μέσω συνεντεύξεων.

Η ημερομηνία στο τέλος του βίντεο (Σεπτέμβρης 2015) αναφέρεται στο πότε τελείωσε το βίντεο, παρ’ όλα αυτά οι συνεντεύξεις και τα πλάνα πάρθηκαν το Μάιο του 2015.

Η δημιουργία του βίντεο είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας μελών της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου (katadimadim.blogspot.gr), του ελευθεριακού στεκιού Πικροδάφνη (pikrodafni.squat.gr) και της ομάδας τεχνικών κινηματογράφου-τηλεόρασης Διακόπτες (diakoptes.blogspot.gr).

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ: https://vimeo.com/150185196 και εδώ: http://www.black-tracker.gr/details.php?id=601

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *