Περί αυτοοργάνωσης των ήχων…

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΧΩΝ…

     Από την αρχή της ύπαρξης του στεκιού(00’), εκφράστηκε από αρκετά μέλη του εγχειρήματος η επιθυμία ένα δωμάτιο του κτιρίου να μετατραπεί σε ένα δημιουργικό χώρο μουσικής έκφρασης και πειραματισμού, που θα τον χαρακτήριζαν οι αρχές της αντιιεραρχίας, της αντιεμπορευματικής χρήσης και της ομοφωνίας στη λήψη των αποφάσεων. Αρχές που διέπουν άλλωστε και το ίδιο το στέκι. Χάρη στην προσωπική δουλειά και το μεράκι ανθρώπων που ήθελαν να πάει τά αυτή η δημιουργική προοπτική και με έξοδα που καλύφθηκαν αποκλειστικά από τους ίδιους, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, καθώς επίσης και από φίλους που κατανόησαν τη σημασία του όλου εγχειρήματος, ένα μουσικό studio έγινε πραγματικότητα και  λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια.

     Κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη, ο δρόμος έκανε πολλούς από μας να ξανασυναντηθούμε, να γνωριστούμε με καινούριο κόσμο και να οπλίσουμε τις επιθυμίες μας με νέα ορμή. Έτσι το studio ανακαινίστηκε και γεννήθηκε η «(υπό)κρουση».
     Πέρα όμως από τη χρήση του χώρου για πρόβα, για μελέτη και για μαθήματα μουσικών οργάνων και ηχοληψίας που παραδίδονται, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το studio, ποτέ δεν είδε αυτό το χώρο σαν ¨μια τζάμπα φάση¨, όπου ο καθένας θα έμπαινε – θα χρησιμοποιούσε – θα έφευγε. Ο κόσμος αυτός αποτελεί μια συλλογικότητα, η οποία πέρα απ’ τα διαχειριστικά θέματα λειτουργικότητας του χώρου, συζητά, στήνει συναυλίες, βγάζει κείμενα και εξερευνά τις απεριόριστες δυνατότητες που έχουμε όταν κοινωνικοποιούμε και αυτοοργανώνουμε τις επιθυμίες μας. Μια συλλογικότητα που ευτυχώς δεν είναι η μόνη που λειτουργεί έτσι. Μια συλλογικότητα ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει και να συνδιαμορφώσει μακριά και ενάντια σε ¨ειδικούς¨, που εμπορεύονται κάθε είδους δημιουργικότητα.
     Τα όπλα της έκφρασης και της δημιουργίας δεν πρόκειται να τα παραδώσουμε οικοιοθελώς. Όσοι μας κλέβουν τη ζωή, θα πρέπει να μοχθήσουν πολύ για να μας τα αποσπάσουν, να τα αλλοτριώσουν και να τα στρέψουν εναντίον μας. Τζάμπα ο ιδρώτας τους…
..κι αν τραγουδάμε, αυτό είναι για παραμένουμε ζωντανοί
και όχι για να αυτονανουριζόμαστε.
 (ΥΠΟ) ΚΡΟΥΣΗ
¨ανοιχτή συλλογικότητα έκφρασης κ’ δημιουργίας¨
από το Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη
                                             
Κάθε Πέμπτη και Σάββατο μετά τις 19:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *