οι εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης βρίσκονται παντού [αφίσα]

esp_11_12_b

ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

 

Στους χώρους εργασίας δημιουργούμε σωματεία βάσης, ενάντια στο συνδικαλισμό των επαγγελματιών εργατοπατέρων και των κομματόσκυλων, που ξεπουλάνε το εργατικό κίνημα. Αντιτάσσουμε στο συντεχνιακό συνδικαλισμό, την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, την συνολική θεώρηση και κριτική του εργασιακού ζητήματος. Με μαζικές και συγκρουσιακές απεργιακές διαδηλώσεις, αντιστεκόμαστε στην εργοδοτική βία και την κρατική καταστολή. Με στόχο την Γενική Απεργία Διαρκείας, αγωνιζόμαστε για την παράλυση του καπιταλιστικού συστήματος, την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο.

 

Στα δίκτυα αλληλεγγύης  στις γειτονιές, όπου οι άνθρωποι μοιράζονται είδη πρώτης ανάγκης, οργανώνουν συλλογικές κουζίνες, κοινωνικά ιατρεία, δημιουργούν δομές ανταλλαγής προϊόντων, του ελεύθερου χρόνου τους, των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.  Πέρα από την ελεημοσύνη της εκκλησίας, του κράτους, των κομμάτων και των Μ.Κ.Ο.

 

Στις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, όπου οι άνθρωποι αυτοοργανώνονται, λειτουργούν αντιιεραρχικά, συζητούν, συνδιαμορφώνουν κι αγωνίζονται από κοινού για τη βελτίωση της ζωής τους.

 

Στους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και στις καταλήψεις όπου βρίσκει στέγη η ανάγκη για ελεύθερες πολιτικές, κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες καθώς κι η ελεύθερη από το εμπόρευμα συνεύρεση των ανθρώπων.

 

Στους τοπικούς αγώνες των κατοίκων ενάντια στην εκμετάλλευση και το ξεπούλημα του τόπου που ζουν. Μαχητικοί αγώνες αντίστασης όπως αυτοί της Κερατέας (εναντια στη δημιουργία χωματερής) και των χωριών της Χαλκιδικής (ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και την καταστροφή του δάσους των Σκουριών) που αντιμετωπίστηκαν με σφοδρή καταστολή και άφησαν παρακαταθήκη τις κοινότητες αγώνα, την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και τις μαχητικές αντικατασταλτικές συγκρούσεις.

 

Στα αντιφασιστικά δίκτυα και τις πρωτοβουλίες, προσπαθώντας να εξαλείψουμε με κάθε τρόπο τη φασιστική πανούκλα και να μην αφήσουμε κανένα συνάνθρωπό μας μόνο του στα χέρια των δολοφόνων της  χρυσής αυγής.

 

Νοέμβρης 2012


Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη

Αγ. Βασιλείου & Π.Π. Γερμανού 22, Μπραχάμι / www.steki-pikrodafni.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *