συγκέντρωση – πορεία στα νότια για το Νίκο Ρωμανό [Τρίτη 9/12, 6μμ, Γούναρη & Ιασωνίδου]

“…Και τώρα θα μιλήσουν οι λέξεις. Λέξεις που δεν φτάνουν να περιγράψουν τις οπλισμένες αποφάσεις και αντιφάσεις μας. Όμως ακόμα και έτσι υπόσχονται, αναπολούν, προλογίζουν. Λέξεις που εκδικούνται τις οργανωμένες σιωπές του σύγχρονου κόσμου όταν συνοδεύονται από τους ήχους εκρήξεων των αντάρτικων επιθέσεων, δημιουργώντας έτσι απελευθερωμένους χωροχρόνους μέσα στη γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει το σύστημα. Σε αυτές τις στιγμές λοιπόν δεν χωράνε ούτε μελανιές και μώλωπες για τα δελτία των 8, ούτε γρατσουνιές για υποκριτικές υπεκφυγές. Έτσι και αλλιώς τα σώματα των ανυπότακτων πάντα άντεχαν, το ξύλο, τις βρισιές, τον εγκλεισμό και τις χειροπέδες. Και αν καμιά φορά κοντοστέκονται δεν είναι από τις σφαλιάρες και τις κλωτσιές των γουρουνιών, αλλά από τα υποταγμένα βλέμματα που παραδέχονται σιωπηλά την συνενοχή τους”.

(Νίκος Ρωμανός)

 

Αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, σύντροφοι και συντρόφισσες από τα Νότια, καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία την Τρίτη 9 Δεκέμβρη, στις 6μμ, στο παρκο στη διασταύρωση Γούναρη και Ιασωνίδου (όρια Ελληνικού και Άνω Γλυφάδας).

 

Οι στιγμές απαιτούν την εγρήγορση και τη δραστηριοποίησή σε κάθε γειτονιά, κάθε κοινωνικό χώρο, για να μην επιτρέψουμε τη δρομολογούμενη δολοφονία του συντρόφου μας.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗς 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες και σύντροφοι από τα Νότια

 

Υ.Γ.: πρόσβαση στο σημείο της συγκέντρωσης υπάρχει και με το μετρό,στάση Ελληνικό (Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου)

 

[update] εικόνες από τις πορείες-παρεμβάσεις που έγιναν αρχικά στο Ελληνικό (όπου και ήταν το αρχικό δημόσιο κάλεσμα) και στη συνέχεια σε Δάφνη και Ν. Κόσμο:

nrpnp1

nrpnp2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *