Λευτεριά στον αναρχικό αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη

Το απόγευμα της Τρίτης 1/3 πραγματοποιήθηκε από το ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη και συντρόφους από τις γύρω περιοχές παρέμβαση με μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων, μαζική αφισοκόληση και χαρτοπανό στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης στον Άρη Σειρινίδη, η δίκη του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 9/3.

 

Πέμπτη 3 Μαρτίου 6:00 μμ: Συγκέντρωση & Πορεία, Προπύλαια

Τετάρτη 9 Μάρτη 9:00 πμ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

 

[χαρτοπανό]

 

ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

Λευτεριά στον αναρχικό αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη

[Δίκη: 9 Μάρτη]

 

Από το βράδυ της 3ης Μαΐου ξεκίνησε μια μεθοδευμένη επιχείρηση με στόχο τη φυσική και πολιτική ομηρία του αναρχικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη. Η σύλληψη του Άρη Σειρηνίδη σε τυχαίο μπλόκο στην περιοχή του Κεραμεικού αποτέλεσε, όπως αποδείχθηκε, μια μοναδική ευκαιρία για κράτος και ΜΜΕ, να εφαρμόσουν μεθόδους εκδίκησης και «παραδειγματισμού» απέναντι στον ίδιο και σε όλους εκείνους που με συνέπεια αντιστέκονται.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να του αποδοθούν κατηγορίες που στόχο είχαν την ηθική σπίλωση του ίδιου και κατ’ επέκταση του αντιεξουσιαστικού χώρου, το κράτος κατέφυγε στο βαρύ πυροβολικό της επιστημονικοφανούς «έρευνας DNA». Ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες, λίγα λεπτά πριν αφεθεί ελεύθερος, κατηγορήθηκε με νέο ένταλμα για μια ξεχασμένη υπόθεση πυροβολισμού κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον Ιούλιο του 2009 από άτομο επονομαζόμενο ως «ο τρελός με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες». Μοναδικό πειστήριο, η ταύτιση γενετικού υλικού από το πορτοφόλι του Άρη με γενετικό υλικό από μια χειρουργική μάσκα που βρέθηκε στην περιοχή του περιστατικού. Ακόμα και αν οι καταθέσεις των μαρτύρων (των αστυνομικών της διμοιρίας και του ίδιου του επικεφαλής) περιγράφουν ως δράστη άτομο με διαφορετικό σωματότυπο και χαρακτηριστικά από αυτά του Α.Σ., ακόμα και αν το «πειστήριο» αφορά κινητό υλικό που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο, ακόμα και αν ποτέ δεν δόθηκαν πληροφορίες για το είδος του γενετικού υλικού, η απόφαση είχε ήδη ληφθεί: Ο αναρχικός αγωνιστής Άρης Σειρηνίδης έπρεπε με κάθε τρόπο να μπει στη φυλακή.

 [ >>> απόσπασμα κειμένου των «αλληλέγγυων από τις νότιες συνοικίες»]

 

Προφυλακισμένος 10 μήνες τώρα, στις 9 Μαρτίου 2011 πρόκειται να εξεταστεί από την αστική δικαιοσύνη σε δημόσια διαδικασία η «υπόθεση» του.

Σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης και γενικευμένης κοινωνικής οργής η άνευ όρων αθώωση και απελευθέρωση του Α.Σ. θα αποτελέσει ισχυρή παρακαταθήκη αντίστασης και ανυπακοής απέναντι στο νέο κατασταλτικό δόγμα. Η ανάδειξη του γενετικού υλικού σε «αδιάσειστο πειστήριο» καθιστά κάθε κοινωνικό αγωνιστή εν δυνάμει όμηρο του αναπαράξιμου,   κατασκευάσιμου και φερτού γενετικού υλικού.

Απέναντι στον πόλεμο που κράτος και κεφάλαιο έχουν κηρύξει στην κοινωνία απαντάμε με την αντίσταση την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας. Η φρονηματική δίωξη δεν θα περάσει. Θα μας βρουν μπροστά τους.

 

Συγκέντρωση – Πορεία

Πέμπτη 3 Μαρτίου 6:00 μμ Προπύλαια

 

 Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Τετάρτη 9 Μάρτη 9:00 πμ

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη

www.stekipikrodafni.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *