ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ TRAFFICKING ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ TRAFFICKING ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Στις 18/9 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, με κατηγορούμενο τον βιαστή, σωματέμπορο και πρώην μπάτσο Δ. Μπουγιούκο. Ο μπάτσος, βιαστής, κακοποιητής και σωματέμπορας, κυκλοφορεί ελεύθερος (κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα Καραγιάννη) απολαμβάνοντας τα προνόμια του φύλου του, του επαγγέλματος του (μπάτσος) αλλά και της προστασίας που του παρέχουν τα βαθιά συστημικά κυκλώματα trafficking. Άλλωστε υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την υπόθεση της Ηλιούπολης με αυτήν του Κολωνού και κατά συνέπεια με την υπόθεση της Greek police mafia.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των βιαστών και νταβατζήδων, καθόλη τη διάρκεια της δίκης, πρόσβαλαν με σεξιστικά σχόλια τις δυο επιζώσες Ε. και Χ. (η Χ. δεν κατέθεσε), τις απαξίωναν και τις αμφισβητούσαν, αναπαράγοντας την κουλτούρα του βιασμού και τα πατριαρχικά στερεότυπα. Ειδικά στην περίπτωση του μπάτσου Μπουγιούκου, επιστρατεύτηκαν δύο μεγαλοδικηγόροι που έχουν χτίσει καριέρες, υπερασπιζόμενοι/ες, φασίστες, δολοφόνους, βιαστές και μαστροπούς, με αποκορύφωμα τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Ο Δ. Γκαβέλας, συνήγορος, μεταξύ άλλων, του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλη, του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον αντιφασίστα Π. Φύσσα.

Η Β. Πανταζή, με ακόμα πιο «πλούσιο» βιογραφικό, που συμπεριλαμβάνει και τον αρχιναζί Κασιδιάρη και τον Ε. Κορκονέα, δολοφόνο του Α. Γρηγορόπουλου και πολλούς ακόμα βιαστές και παιδοβιαστές (υπόθεση Κολωνού). Υπέβαλαν την Ε. στο μαρτύριο, για πολλοστή φορά, να ξαναβιώσει την ψυχική και σωματική κακοποίηση, ενώπιον των κακοποιητών της, των ενόρκων και των δικαστών της.

Όσες/όσα και όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά αυτή τη δίκη, διαπιστώσαμε ότι στην πραγματικότητα δικάζονταν οι επιζώσες και όχι οι κακοποιητές τους. Ακόμη μια φορά η αστική δικαιοσύνη και τα τσιράκια της, απέδειξαν πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τους μη προνομιούχους. Η δικαστική αίθουσα, ως μικρογραφία της κοινωνίας που έχουν δημιουργήσει, συμπύκνωσε το πλέγμα των εξουσιαστικών σχέσεων, όπως υφαίνεται από την πατριαρχία, τον καπιταλισμό και τις εξουσίες.

Όλες, όλα και όλοι εμείς, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ε. εκφράζοντας την αλληλεγγύη, την υποστήριξη και τον σεβασμό μας απέναντί στις επιζώσες και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, εντός κι εκτός της δικαστικής αίθουσας…

Στηρίζουμε τα καλέσματα του «Φεμινιστικού συντονισμού ομάδων και αλληλέγγυων για την υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη».

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 14/9 ΣΤΙΣ 12.00 ΠΛ. ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14) 18/9 ΣΤΙΣ 9.00

LIVE ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 21/9 ΣΤΙΣ 20.00

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Ε.

 Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη

Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι από τα Νότια

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ (κείμενο)